Kész Európa "tehetségtérképe"

31 országból gyűjti össze a tehetséggondozás jó gyakorlatát - mondta el a budapesti székhelyű Európai Tehetségközpont igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Elkészült Európa "tehetségtérképe" - mondta Fuszek Csilla, a budapesti székhelyű Európai Tehetségközpont igazgatója az M1 aktuális csatornán szombat délelőtt. A kétéves munkával létrehozott "tehetségtérkép" 31 országból gyűjti össze a tehetséggondozás jó gyakorlatát - tette hozzá a szakember. A központ már számos megkeresést kapott Európán kívülről is, hogy a projektet terjesszék ki az egész világra - mondta az igazgató.

A tehetség az egyén és a környezet interakciójából születik. Száz éve még az okosságot tartották a tehetség legfőbb jellemzőjének, majd a kreativitást, ma már a tehetségbarát környezet és a társadalmi igény fontosságát is látják a szakemberek - mondta Fuszek Csilla. Például Magyarországon az ötvenes években egy vállalkozói tehetség nehezen bontakozhatott volna ki - jegyezte meg a tehetségközpont igazgatója, aki szerint a tehetségbarát környezet kialakítása terén még sok a tennivaló.