Komáromi Napok a Duna két partján

A jövő hétvégén kezdődik Komárom és Révkomárom közös fesztiválja, melyen többek között fellép a Quimby, a Ghymes, Charlie, Gerendás Péter és az egy hetes programsorozat ideje alatt ünnepli 25 éves fennállását a Mediawave Fesztivál a Monostori Erődben.

A Magyar Lovas Színház és a Magyarock Dalszínház új darabot mutat be a Komáromi Napokon. A Jókai Ligetben fellép az R-Go, Charlie, valamint a Hooligans, de itt lesz az Ivan and the Parazol, a Bëlga, Ganxsta Zolee és a Kartel, a TNT és Happy Gang.

A révkomáromi Klapka téren fellép az Anima Sound System, valamint a Puding pani Elvisovej nevű kassai csapat. Az egyik legnevesebb észak-komáromi fellépő a Ghymes együttes.

A helyi zenekarok mellett koncertezik a párkányi Jóvilágvan, Gerendás Péter, a kolumbiai Arnold y sus Azabaches és Adam Ďurica. A programokat a Klapka téren a Quimby koncertje zárja.

A két város közös műsorfüzet mellett a rendezvényre a www.komarominapok.eu címmel közös honlapot alakított ki, közös facebook felületet hoztak létre és új logót alkottak.

A közös rendezvények sorát színesíti a 41. Komárom-Révkomárom futóverseny, valamint a két város kötélhúzása az Erzsébet hídon.

Az állandó kísérő programok között idén is rendeznek motoros találkozót, retro kiállítást műszaki tárgyakból, búvárbemutatót és kincskeresést a Vág holtágában, kerékpáros teljesítménytúrát és lövészversenyt történelmi fegyverekkel.

Az 1700 éves fürdőkultúrájú város gyógyfürdője egész héten át kedvezményes áron látogatható, a látogatók kézműves vásárban nézelődhetnek és megkóstolhatják a régió borait.