Három cég építheti a közszolgálati egyetem kollégiumát

A biatorbágyi székhelyű West Hungária Bau Kft., valamint a budapesti Épkar Zrt. és a PBE Energiamenedzsment Kft. alkotta W-É-P Konzorcium nyerte meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar számára építendő 600 férőhelyes hallgatói kollégium tervezésére és építésére kiírt tendert - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem írta ki. A nyertes konzorcium - mint a legkisebb összegű ellenszolgáltatást kínált ajánlattevő - nettó 4 milliárd 318 millió forintért vállalta a tervezést és a kivitelezést.

Két másik ajánlat is érkezett, az egyiket a Market Építő Zrt., a másikat a Swietelsky Magyarország Kft. adta be. A kollégium 138 darab 2+2 ágyas ikerszobából áll, két-két szobához tartozik egy WC és egy zuhanyzós mosdó. Ezekben a szobákban 552 diák helyezhető el. Lesz még a kollégiumban két akadálymentesített 2 ágyas szoba, továbbá 22 darab 1-2 ágyas szoba 34 férőhellyel, végül pedig tíz egyágyas apartman a vendégoktatók elhelyezésére.

A kollégium a VIII. kerületi Orczy parkban kap helyet.